20 June 2013

Vürtsikas ja tomatine riisipada ubadega



Jagan taaskord ühte oma mitmest lemmikust riisi roast. Seekord otsustasin pakkuda aga midagi väga vürtsikat. Ma lisan retsepti täpselt nii nagu ise tegin, kuid kui siiski tundub see liiga vürtsikas, lisage lihtsalt vähem teravaid komponente.
Tshilliga on mul üldse eriline "suhe", ma ei oskagi seda seletada, aga mulle tohutult maitsevad väga teravad toidud. Kui endale toitu valmistan, siis pidevalt ka katsetan erinevate teravusastmetega ja püüan oma taluvuse piiri nihutada :).

Retsept:
1 kotike riisi (kasutasin Bosto Basmati oma)
3 thilli kauna
2-3 sibulat (panin 2 tavalist ja 1 punase sibula)
2 rohelist sibulat
peotäis värsket koriandrit
pool purki punaseid ube
200g rohelisi ube (kasutan külmutatud ube)
1 pakk tomatipastat (näiteks Pomi oma)
1-2 spl rohelisi jalopenosid
Karri pulbrit
Soja kastet
Tshilli helbeid

Tee nii:
- Pane riis keema. Lisasin riisi keeduveele ka veidi karrit, annab kerge maitse ja kollase värvuse.
- Haki sibulad, thilli ja pane pannile hauduma, aegajalt sega.
- Lisa sibula/tshilli juurde hauduma ka rohelised oad.
- Haki roheline sibul ja koriander ning lisa pannile ja sega läbi.
 - Lisa pannile juurde nüüd paar supilusikat jalopenosid ja valmis keedetud riis ning sega.
- Viimasena lisa tomatipasta, punased oad, ohtralt karripulbrit ja tshillihelbeid, soja kastet ning veidi vett ja sega korralikult kõik läbi.
- Jäta riisipada kaane alla hauduma keskmise kuumuse juurde umbes 20minutiks, aegajalt segades.

Ja valmis ta saigi. Head vürtsikat maitseelamust :)!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...