18 June 2013

Moorapallid



Otsustasin lõpuks ära proovida kuidas maitsevad ise tehtud moorapallid. Retsept on lihtne, ometigi on nende ise tegemine varasemalt minust kuidagi mööda hiilinud. Nagu ikka minu puhul, siis tegin natukene ka omaloomingut ja katsetasin nii, et ühed tegin sellise tumedama shokolaadi maitsega ja teised siis mahedama maitsega. Mõlemad tulid väga maitsvad ja kuna eile oli suurem seltskond sööjaid, siis iga üks leidis oma lemmiku :). Minule meeldisid maitselt mõlemad, kuid lemmikuks osutus tumedam variant. Lisan oma lemmik retsepti ning kui soovite mahedamat varianti, siis lihtsalt lisage vähem kakaod.

Retsept:
165g küpsiseid (kasutasin Kalevi vanilje maitselisi)
100g võid
2spl kakaod (kasutasin Vilma oma)
1-2spl suhkrut
Kookoshelbeid kaunistamiseks (võib kasutada ka näiteks purustatud india pähkleid)

Tee nii:
- Purusta küpsised, soovitavalt köögikombainis.
- Sega küpsisepuru hulka kakao ja suhkur ning sega korralikult läbi.
- Sulata või ning sega hulka kuivained.
- Sega korralikult läbi. Kui tundub, et mass on liiga kuiv, siis lisa natukene sulavõid hulka.
- Pane saadud mass külmkappi tahkuma, umbes 10-15 minutiks. Kui aga tahta kiiremini, siis võib ka sügavkülma pista (mina nii tegingi).
- Vormi tahkunud küpsisemassist käte vahel sobiliku suurusega pallikesed ja veereta neid kookoshelvestes.
- Kui kõik valmis, pane pallid mõneks ajaks veel külmkappi (ca 30 min) ja asu varsti nautima :).


Head maiustamist!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...