15 June 2013

Legendaarse Bruce Lee 9 õpetust paremaks eluks


Bruce Lee on tõenäoliselt kõige rohkem tuntud oma action filmide kaudu, kuid Lee’l olid ka selged ning inspireerivad vaated elule. Paljud tema väljaütlemised ja üldine arusaam kuidas elada siiamaani inspireerivad inimesi tänapäeval. 
Arvestades kui palju erinevat eneseabi ja nõuandlikku materjali tänapäeval leidub, on tõenäoline, et all olevas loendis ei ole enam midagi uut, kuid olen seda meelt, et vahel ei tee paha väikesed meeldetuletused :).

1. Tõuse püsti ja tee ära.
“Teadmistest üksi ei piisa, peab ka teadmisi rakendama. Tahtmisest teha ei piisa, peab ka tegutsema.”

2. Mõttel on jõud.
“Nii nagu mõtled, nii ka on ja selleks sa ka saad.”

3. Pime viha ei vii sind mitte kusagile.
“Mõtlematu vihastamine ja ärritus teeb sind ainult lolliks varem või hiljem. Kui sa lased oma tujudel ja vihal kontrollida seda, kes sa oled, muutud sa hoolimatuks inimeseks, kes ei mõtle selgelt ja leiab end paljudes ebavajalikes olukordades.”

4. Ela endale.
“ Ma ei ole siin maailmas selleks, et teiste ootuste järgi elada ja teised ei ole siin selleks, et minu omade järgi elada.”

5. Aeg on piiratud.
“Kui sa armastad elu, siis ära raiska seda.”

6. Ole paindlik.
“Kõige jäigem puu murdub kõige kergemini, samas kui pambus või paju jääb ellu ka kõige suurema tuule käes.”

7. Lihtsusta oma elu.
“Kui sa hetkeks astud kõrvale ja tõsiselt vaatad oma elu võid sa üllatuda kui palju ebaolulisi elemente sa leiad, millede kõrvaldamise kaudu säästad ja võidad sa aega nende asjade ja tegevuste jaoks mis sulle tõeliselt olulised on.”

8. Eesmärgid.
“Eesmärk ei ole alati mõeldud selleks, et seda saavutada, vaid tihtilugu on see oluline sihiku seadmisel.”

9. Vigade tegemine.
“Vead on andestatavad kui inimesel on julgust neid tunnistada.”
 
Nagu näha võib, oli Bruce Lee küllaltki filosoofiline. Tal oli palju häid ideid ja mõtteid sellest, kuidas elada paremat elu. Paljud nendest nõuannetest on tõhusad, kuna oma põhiolemuselt on need praktilise iseloomuga. Loodan, et midagi nendest mõtetest ka puudutas sind ja osutub kasulikuks.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...