23 August 2013

Kuidas jääda endale kindlaks, kui Su lähedased Sind ei mõista?



"Juhuslikult" sattusin lugema ühte head postitust koos kasulike nõuannete ja mõtisklustega. Tegemist ei ole küll minu enda tektsiga ja on pärit siit, kuid olen igati nõus loetuga ja arvan, et sharing is caring :)!

Selleks, et oma südameteel oleks võimalik jätkuva rõõmuga liikuda, on vaja hoolitseda kütuse eest. Sellel teel ei ole võimalik liikuda autopiloodil.

Eriti hoolikas tasub olla siis, kui meid ümbritsevad inimesed, kes püüavad meid sellel teel tagasi tõmmata. Tuleb mõista, et nad ei tee seda paha pärast - neid käivitavad nende hirmud (või kadedus, mis on ka hirm - tahaks ise ka, aga ei julge). Ja hirmu taga on sageli peidus armastus meie vastu.

Aga see hirm ei teeni ega toeta kedagi, vaid võib hoopis ka meid nakatada, meisse kahtlusi süstida... meid jõuetuks teha. Ja peas hakkavad tiirlema küsimused: Kas ma olen ikka õigel teel…? Kas mu valikud on ikka õiged…?

Parim kütus on tähelepanu. Sinna kuhu läheb meie tähelepanu, sinna läheb ka meie energia ja meie armastus, ütleb universumi seadus. Sinna kuhu läheb meie tähelepanu, see hakkab kasvama.
Hoia oma tähelepanu sellel, mida luua soovid. Mitte sellel, mis muretsema paneb :) Tuleta endale seda ikka ja jälle meelde.

  • Võta iga päev aega oma praktikateks - need aitavad Sul mõtted (mentaalsuse) kõrvale panna ja täidavad Sind energiaga. Ja jõudu on kohe palju rohkem! 

  • Hoia ühendust iseendaga - kuula ja märka iseennast. Kogu aeg. Ole teadvel ja ole kohal. Hoia oma sisemist tähelepanu iseendal. Ja õpi eristama seda, mida meel ütleb, sellest infost, mis tuleb südamest. Kehateadlikkus (keha kuulamine või tunnetamine) on siin suureks abiks.
 
  • Leia enda ümber inimesi, kes Sind mõistavad ja toetavad. Üksinda on raske sel teel liikuda, koos on lihtsam ja lõbusam. Neid inimesi leiab kohtadest, mis ka Sind kutsuvad. Ja loo kontakti! Usu mind, see võetakse rõõmuga vastu!

  • Leia viise, et lõdvestuda ja tulla usalduse juurde. Niipea kui Sa lubad endal lõdvestuda, hakkab energia voolama - märkad endas uusi ideid, häid mõtteid ja jõudu tegutsemiseks.

  • Loe märke! "Kokkusattumused" ja "juhused" on viited Sinu sünkroonsusele. Kuuled kogemata pealt jutukatket, mis on just nagu Sulle mõeldud... kohtud kellegagi, kes räägib nagu juhuslikult Sulle olulisel teemal...keegi jagab FB-s midagi, mis Sind puudutab... või just selle sihtkoha lennupiletid, kuhu tahad minna, on erakordselt soodsa kampaaniahinnaga ;) Seegi pole kindlasti pelk "juhus", et Sa seda siin loed :).

Ja ära unusta, et käies oma südameteed, Elu kannab Sind.

Mõistagi on ka sellel teel nii tõuse kui langusi. Meie roll on hoida oma energiat, oma fookust ja tähelepanu. Toita end sisemiselt. Iga päev. Ja leida igas päevas seda, mida vastu võtta, tänuga :).
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...